2013 m. gegužės 28 d., antradienis

Ginekologai

Vizitas pas ginekologą. Ar reikia bijoti?

Ginekologai
Ginekologai
Dažniausiai į gydytojus žmonės kreipiasi tik tuomet, kai sunegaluoja. Iš tiesų reikėtų profilaktiškai apsilankyti pas įvairių sričių specialistus ir pasitikrinti sveikatą. Moterims rekomenduojami ginekologai, kurių jos dažnai privengia. Tai gydytojai, kurie apžiūri moterį ir konsultuoja įvairiais klausimais, susijusiais su šeimos planavimu, kontracepcija bei kitais. Profesionalūs gydytojai ginekologai vilniuje dirba kasdien. Todėl kiekviena moteris net ir be jokių siuntimų gali ateiti ir pasitikrinti savo lytinę sveikatą. Nors moterys nemėgsta vaikščioti pas ginekologus, vis dėlto sulaukus pilnametystės tai būtina daryti bent kartą per metus. Kartais ginekologines ligos būna užsislėpusios ir moteris gali nejausti jokių pirminių jų simptomų. Todėl būtina kas kiek laiko apsilankyti pas gydytojus ginekologus, kad šie apžiūrėtų moterį ir patikintų ją dėl lytinių organų būklės. Kai kurie ginekologai online konsultuoja moteris ar jaunas merginas. Kartais ir tokios konsultacijos pakanka. Tačiau bent kartą per vienus metus būtina nueiti į ginekologo kabinetą, kad šis apžiūrėtų ir patikrintų moters lyties organus. 

Pirmas kartas

Dažnai moteriai ginekologai yra kaip tam tikra fobija. Ypač drovios ir itin kuklios moterys gėdijasi apsilankyti ginekologo kabinete. Merginos, kurios eina pirmą kartą, linkusios apie daug skaitinėti internete, žurnaluose ir kitur rinktis naudingos informacijos apie pirmą vizitą pas gydytoją ginekologą. Specialistai pataria nesigėdyti ir nebijoti ginekologų. Jų toks darbas ir jiems visi su lytiniais organais susiję klausimai gali būti užduoti labai drąsiai ir patikimai. Kai kurie ginekologai internete konsultuoja įvairiais klausimais. Tačiau pirmą kartą privalu nueiti į šios srities gydytojo kabinetą ir pasitikrinti moters lytinių organų sveikatą. Pirmas kartas pas ginekologą nėra toks baisus kaip daugeliui merginų gali atrodyti. Jūsų pasirinktas ginekologas su jumis pakalbės ir jus apžiūrės tikrai rūpestingai, dėl to išties neverta bijoti ar gėdintis. Svarbu yra atviras pokalbis su gydytoju, kuris užtikrins jūsų vizito konfidencialumą. Profesionalūs ginekologai vilniuje konsultuoja ir vyresnio amžiaus moteris, ir dar visai jaunas merginas. Nereikia laukti, kol pajusite tam tikrų negalavimų. Būtina savo sveikata rūpintis nuo pat jaunystės. Ir jokiu būdu nereikia bijoti ar drovėtis gydytojų.

Konsultacija

Ne visada ginekologai privalo apžiūrėti savo pacientes. Jeigu moteris lankosi dažnai ir reguliariai, kartais gali pakakti tik konsultacijos. Sutrikęs menstruacijų ciklas, prasidėjusi menopauzė, nėštumas ir kiti panašūs klausimai visuomet turi būti aptariami su ginekologu. Žinoma, iš pradžių specialistai apžiūri, tačiau kai kuriais atvejais pakanka jų konsultacijos. Gydytojai  ginekologai internetu gali konsultuoti ir atsakyti į moterims rūpimus ir aktualius klausimus. Kai kurios dailiosios lyties atstovės tikina, kad internetu joms kur kas drąsiau klausti nei užėjus į gydytojo kabinetą. Konsultacija būtina kiekvieną kartą, kai tik kelia nerimą koks nors su lytiniais organais susijęs klausimas. Pasikonsultavusios moterys gali geriau spręsti, ar reikalingas ginekologas ir jo apžiūra, ar galima pačiai lengvai susitvarkyti su iškilusiomis problemomis. Kartais tos problemos būna menkutės ir pakanka tik gydytojo konsultacijos, kad moteris galėtų jas įveikti savarankiškai. Žinoma, jeigu jums nerimą kelia rimtos ginekologines ligos, būtina apsilankyti pas gydytoją ginekologą, kad šis nuodugniai apžiūrėtų ir ištirtų jūsų būklę. 

Nepagrįstos baimės

Moterys dažnu atveju baiminasi ginekologų visiškai nepagrįstai. Specialistai ginekologai išties nėra kokie nors siaubūnai. Tačiau jų baiminamasi vien dėl tam tikrų vidinių moters nuostatų ir įsitikinimų. Nuėjus pas ginekologą svarbu atsipalaiduoti ir nebijoti, tuomet apžiūra praeis sklandžiai ir išsisklaidys nepagrįstos baimės bei jaudulys. Dažnai moteriai ginekologai vyrai skamba gana baugiai ir nejaukiai. Jos pernelyg drovisi gydytojų vyrų, todėl renkasi ginekologes moteris. Tai kiekvieno asmens individualus požiūris. Tačiau ir ši ginekologų vyrų baimė yra nepagrįsta. Vyrai taip pat apžiūri ir konsultuoja kaip ir moterys. Svarbu kreiptis laiku. Specialistai teigia, jog gydytojai ginekologai onkologai kas kiek laiko taip pat turėtų nuodugniai ištirti moters būklę. Labai svarbu užbėgti galimoms ligoms už akių, kad būtų galima jų išvengti. Todėl gydytojai ginekologai yra svarbūs ir būtini kiekvienai moteriai dėl jos lytinės būklės.

1 komentaras:

  1. Nieko nereikia bijoti, tikrai! Dažnai merginos bijo, jog pas jas ten kažkas blogai atrodys, bet čia tik pačios sau "įsivaro" tokią baimę. Aš buvau irgi iš tų, kur labai bijojau.. Ėjom su mama, nervinausi kaip prieš egzaminą kokį, o nuėjus viskas buvo greitai, be jokio streso. ginekologai Šiauliuose priima labai draugiškai, nesijaučia jokios įtampos.

    AtsakytiPanaikinti